Menü

Hogyan működik?

Nagyon egyszerűen!

A füstmentes kandalló elnevezés valójában az egyre többek által ismert biokandallót vagy etanol kandallót takarja. A füstmentes kandalló (vagy ha úgy jobban tetszik a biokandalló) nem fával, szénnel, vagy bármilyen más hagyományos anyaggal működik, hiszen ezeknél az égés során mérgező gázok keletkeznek, ezért van szükség kéményre és füstelvezetésre. Mivel a termék elnevezésében szerepel az egyre több helyen felbukkanó "bio" szó, így rögtön gondolhatjuk, hogy itt valami teljesen környezetbarát, egészségünkre egyáltalán nem veszélyes, modern megoldásról lehet szó.

A füstmentes kandalló, egy zseniális, új megoldással lehetővé teszi, hogy ne legyen szükség kéményre, ha kandallót szeretnénk lakásunkba. A kandallóban egy speciális anyag ég, egyfajta alkohol, mely környezetbarát, melynek használata biztonságos, és aminek használatához kémény egyáltalán nem szükséges.

Azt szükséges megemlíteni, hogy ezek a típusú kandallók (füstmentes kandallók, biokandallók, etanol kandallók) igazából látványkandallók, tehát a fő céljuk, nem az otthonunk felmelegítése, hanem a meghitt hangulat és az igazi kandalló látványának megteremtése lakásunkban. De, mivel a kandallókban igazi tűz ég, ezért működés közben a füstmentes kandallók is képesek hőt kibocsájtani.
Egy ilyen füstmentes kandalló vagy biokandalló az égés felületétől függően
kb. 1-3 kwh fűtőteljesítményre képes.