Menü

A BIOKANDALLÓKRÓL

MIT JELENT A FÜSTMENTES KANDALLÓ?


A füstmentes kandallók az igazi kandallók hangulatát idézik. Nem bocsájt ki káros anyagokat, ezért nincs szükség kémény beépítésére, viszont a tűz valódi élményt nyújt.  Magyarországon egyedülálló termékünk a füstmentes kandalló a tűz minden kellemes tulajdonságát átadja, a füst kivételével. Üzemeltetése egyszerű, kényelmes, tiszta, és nem igényel hosszas előkészületeket mint hagyományos elődjei. Különböző  változatait lehet megtalálni az oldalunkon, falra szerelhető, falba építhető, szabadon álló és kis méretű asztali.

A mai modern belsőépítészeti munkák eredménye, hogy minél otthonosabbá, hangulatosabbá tervezzék a házakat/lakásokat a kandallókkal. A füstmentes kandalló egy  új megoldással lehetővé teszi, hogy ne legyen szükség kéményre, ha kandallót szeretnénk otthonunkba. Előnye, hogy nem igényel tervezést, különböző engedélyezést, idősebb épületeknél, panel illetve társas házaknál, ahol nehezen kivitelezhető egy új kémény építése, vagy nem szeretnénk bontást, átépítést. Kényelmes, szép, melengető érzést keltő, egyszerű a használata, mégis megadja azt az idill hangulatot, amit szeretnénk egy fárasztó nap végén.

A biokandallók elsősorban látványkandallók, azonban lángjuk igazi, tehát valamennyi hő leadására képesek. Ez alapján elmondhatjuk, hogy önálló fűtésre nem alkalmasak, azonban egy 20-25 négyzetméteres szobát akár 2-3 fokkal is képesek felmelegíteni. A biokandalló legfőbb jellemzője, hogy nyílt tűztérben ég a tűz, így a lángok melege rögtön a begyújtástól érezhető. Ebből viszont következik, hogy amint kialszik a tűz, a hőtermelés abban a pillanatban megszűnik. Természetesen a biokandallók fém részei felmelegednek használat közben, de ez kb. 5-10 perc alatt langyosra hűl a tűz eloltását követően, így ennek nincs jelentősége hőtermelés szempontjából.

A biokandallók bármilyen helyiségben elhelyezhetők, az egyetlen kikötés az, hogy jól szellőző legyen. Ez azért fontos, mivel a nyílt tűztérben égő tűz a szoba levegőjét használja az égéshez, így oxigént von el, ezért célszerű pár percet szellőztetni használat után, hogy pótoljuk a friss levegőt. Ettől a tulajdonságtól nem kell megijedni, mert az elhasznált oxigén mennyisége körülbelül azzal egyenértékű, mintha 20 gyertyát égetnénk egyszerre.

További kérdés esetén keressen telefonon vagy e-mailen bennünket, és szakértő kollegáink készséggel válaszolnak.